Co-creatie met het vaticaan

garham_news_december2016

Wie? Circa 75 impact investors uit de Verenigde Staten, Nederland en andere Europese en Afrikaanse landen. Zijnde zeer vermogende particulieren, vertegenwoordigers van family offices, stichtingen, asset managers, NGO’s en ondernemers. Aangevuld met top beleidsmakers uit het Vaticaan, zoals de CEO van de Vatican Bank en kardinaal Peter Turkson – na de paus de belangrijkste man in het Vaticaan. 

Wat? Right Now! is een door Graham CCC bedacht concept van bijzondere en actiegerichte events, bestemd voor een internationaal gezelschap van professionals die actief zijn in de verschillende stadia van impact beleggen.

Waar? De eerste editie van Right Now!, die medio november 2016 plaatsvond, was door Graham CCC opgezet in samenwerking met het Vaticaan. Locatie: Casina Pio IV, een statige villa in de tuinen van het Vaticaan, waar de deelnemers drie dagen lang vertoefden. Sleutelwoorden: luisteren naar elkaar, co-creatie entameren en oplossingen bedenken.

Waarom? De sociale agenda van paus Franciscus heeft een hoog impact gehalte. Bestrijding van armoede, jeugdwerkloosheid en de klimaatproblematiek staan daarbij voorop. Veel impactbeleggingen richten zich op één of meerdere van deze speerpunten. Dus eigenlijk is de combinatie katholieke kerk en impact beleggers een logische.

En nu? Right Now! wordt vervolgd. In het concept memorandum of understanding waarmee het event werd afgesloten staat dat partijen de komende periode gaan onderzoeken op welke manier er concreet invulling kan worden gegeven aan het realiseren van de sociale agenda van paus Franciscus. Het geld is er (er was minstens € 10 miljard aanwezig op het event), de ideeën zijn er en de bereidheid tot samenwerking is er ook.